Huippu-urheilija vai sohvaperuna?

Somehan sen kertoo. Facebook ja Instagram, joita itse tulee käytettyä, onneksi kertovat, kuinka paljon ystäväni kuntoilevat. Ja he, jotka eivät sinne urheilusuorituksiaan päivitä, eivät siis liiku ollenkaan… Luultavasti siis vain leipovat pullaa ja syövät karkkia sohvalla katsellen jotain erittäin tylsää elokuvaa, eikös vaan..?

Jäin oikein miettimään, kun eilen kävin lenkillä aamulla mieheni kanssa ja illalla ystäväni kanssa ja naureskeltiin, että nyt olisi pitänyt laittaa tälle päivälle kaksi lenkkipäivitystä, että sitäkö se oikeasti on?

Minua ei yleensä ärsytä ihmisten päivitykset. Olemme jokainen erilaisia ja haluamme tuoda julkisuuteen asioita, jotka ovat meidän intohimo, minkä tekemisestä nautimme, missä me onnistumme ja mikä meidän elämässä on tärkeää, kuten perhe ja ystävät. Muutenkaan en jaksa ärsyyntyä liian pienistä asioita, se vain rasittaa itseä. Itse yritän kerätä seinälleni enimmäkseen vain niitä positiivisia asioita. Se, että elämäni tuntuisi olevan pelkkää iloa ja juhlaa, ei tietenkään pidä paikkaansa, mutta en vain halua kirjoittaa/kertoa muille negatiivisia asioita tai jokaista epäonnistumista, riitaa, laskupinoa tai muuta, näitä ihan tavallisen ihmisen tavallisen elämän tavallisia ongelmia. Haluan jakaa iloisia hetkiä ja asioita, joista nautin. Tottakai joskus surun hetkellä sinne voi lipsahtaa hyvin kurjakin päivitys, silloin sitä ehkä hakee tukea, tsemppia selviämiseen? Nekin usein lopulta poistan ja syy on se, että itse näen kaikki päivitykseni ja en halua muistella rankkoja asioita, en halua palata niihin pelon hetkiin, vaan kun avaan fasebook- tai Insta-tilini, haluan lukea ja nähdä iloisia asioitani, joista tulen iloiselle mielelle. Niistä omat sivuni koostuvat. Iloisia, mukavia muistoja. Joskus ne voivat siis olla toki myös niitä urheilusuorituksia, onnistumisia tai tavoitteisiin pääsemistä sillä osa-alueella.

Liikunta on intohimoni siinä missä vaikka matkustelukin, mutta ei, en vain jaksa kertoa facebookissa jokaista lenkkiäni vaikka matkustelusta kuvia saatan laittaa vähän väliä reissussa ollessa. Se on niin eri asia. Mielestäni on silti mukava lueskella ja katsella muiden liikuntasuorituksia, pirteitä kuvia metsäpoluilta, saatika hurjia muodonmuutoksia, kun ovat aloittaneet terveellisemmät elämäntavat.
Jännä huomio on myös se, että kun ihminen lataa faceen kuvan pullasta ja kertoo leiponeensa, se saa ison kasan tykkäyksiä. Kun sama ihminen lataa kuvan lenkkareista tai lenkkipolusta ja kertoo käyneensä lenkillä, niin tykkäyksiä ei tule. Onko kyseessä se piilevä pikkuriikkinen kateus ja ärsytys, mikä ihmisille tulee? Sellainen hyvänolon tunne, kun joku muu ahtaa itseensä vehnäpullaa? Siitähän ei kuitenkaan voi olla iloinen, että joku myös käy kuluttamassa ne pullat?

Eräs tuttavani alkoi juttelemaan minulle painon pudotuksestaan, itse nykyään aktiivinen urheilija. Kerroin, että oma paino kyllä on jo ok, mutta hieman saisi vielä vatsan alueelta lähteä. Vastaus oli: Kannattaa alkaa ottamaan ruokavalion lisäksi liikunta myös mukaan kuvioihin, niin taas lähtee..  Hetken jouduin miettimään, että hetkinen… Enkö siis liiku ollenkaan, enkö liiku tarpeeksi vai liikunko väärin, vai mitenkä niin täytyisi ottaa liikunta mukaan kuvioihin? Sitten tajusin… Tämä kyseinen tuttavani luuli, etten juurikaan liiku, koska en puhu siitä missään! Kerroin sitten, että työni on aika lailla kiireinen, käyn joka päivä lenkillä, vapaapäivinä jopa kahdesti.. Jumppaan erilaisia jumppia; mm. syke-,lihaskunto- ja rasvanpoltto-jumppia useita kertoja viikossa, käyn uimassa ja kesää odotellessa taas liikuntalajit muuttuvat, lumikenkäily ja hiihto vaihtuu tennikseen ja rullaluisteluun, pyöräilyyn… Tuttavani ei todellakaan tiennyt! Tunnusti, että oli tehnyt olettamuksen täysin facebook-tilini perusteella. Nauruthan siitä saatiin.
En tokikaan näitä ole voinut kaikkia vielä kymmenen kiloa painavempana edes harrastaa, mutta nykyään jo kroppa nauttii lähestulkoon mistä vain ilman polvi-ja selkäkipuja. Ei nyt vaan ole tullut mainostettua sitä missään.

No mutta nyt on mainostettu. Kyllä, minä liikun. Vaikka en ilmoita siitä aina fasebookissa..


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

3 + 4 =